maanantai 6. lokakuuta 2014

Fleecetakki vs fleecehuopa ;)

Kerran tallilla harmittelin vaaleaa fleecepuseroani, mikä hevosen pusuttelun jäljiltä oli aivan turpeessa! Ratsastuskaverin kanssa mietimme, että pitäisikö olla maastokuvioinen takki, ettei lika näkyisi niin kauheasti. 

Mullahan on maastokuvioinen fleecehuopa! Nuorimies oli sen airsoftaikoinaan saanut lahjaksi, sitten se on käynyt mm. Prahassa retkialustana puistossa makoilua varten. Tavaraa kun täytyisi vähentää ja tilkkupeittojakin (esim.) syntyy, sekä itsekutomiani uusia huopia (hilma huopa), päätin siirtää tämän huovan toimenkuvan tallille.

Suuri käsityölehdestä (3 / 2014) piirsin hupparin (malli no 11) kaavan. Muokkasin hupun kaulukseksi.  Sisäkauluksen ompelin vanhasta t-paidasta. Usein hihat on mulla liian lyhyet ja aika-ajoin joudun pidentämään. Niinpä nyt jo työstämisvaiheessa tein lisäkappaleet, no nyt on hihat liiankin pitkät! Hihoihin ompelin vuorin Nuorenmiehen pitkistä kalsongeista. Nyöri ja stopparit omista varastoista. Vetoketjulliset taskut tuulipuvunhousuista (kaatosateella kaupoilla), joista ompelin ostoskassin. Ainut uusi tarvike minkä jouduin hankkimaan - 60cm takkivetoketju. 
Mustat nauha ja stopparit

kalsarivuori ;)


5 tunnin metsäreissun saalis: 10l suppilo-
vahveroita, kolme litraa kanttarelleja.
Kuivausoperaatio käynnissä!
  

Seuralaisena mökillä oli myös Topi-hoitokoira, pikkaisen poikaa väsytti paluumatkalla ;)
Hienotar

3 kommenttia:

  1. Hieno vaate! Erinomaista kierrätystä, kun teet sekalaisista tavaroista yhden KUNNOLLISEN.

    VastaaPoista
  2. Pihiys auttaa kovasti! Ja sitäpaitsi materiaalin kierrätys on mielenkiintoista ja kivaa, parhaimmillaan kauniitten kuosien jalostamista :)

    VastaaPoista
  3. Komia tallitakki! Samaa mieltä kanssasi kierrätyksestä. Olen kateellinen sinun sienisadolle, omani jäi niin huonoksi. Kolme (kappaletta) kanttarellia ei paljon sieninälkää tyydytä. Joku muu ehti siis ennen minua kerätä vakiopaikkani :).

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)