sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Keväisiä virkkauksia á la Tytär

Kevät ja käsityöblogeissa surffailu innoittivat pitkästä aikaa tämänkin Tyttären virkkaamaan! Aloitin virkkaamalla parvekkeelle pikkumaton vanhan räsymaton kuteista, ja se onnistuikin yllättäen aika kivasti. Nettiä selatessa bongasin nyt niin suositun Juhannusruusu-maton kuvia ja ohjeen, ja päätin vakaasti, että sellaisenkin, tai saman tyylisen, saan vielä joskus tekaistua. Sitä ennen oli kuitenkin saatava kokeilla jotain sirompaa, siis eikun lankakauppaan puuvillalankaa ja pientä koukkua ostamaan! Youtubesta löytyvien ohjevideoiden avulla syntyi pari pientä eläintä sekä jotain ystävien ja äidin iloksi (pikkiriikkinen paketti toimitetaan äitienpäiväksi Hienottarelle).

Näiden hauskasti onnistuneiden tekeleiden rohkaisemana olen suunnitellut tekeväni vaikka mitä käsitöitä. Mutta esitellään nyt kuitenkin ensin näitä valmiita. :)

Parvekematto vanhasta räsymatosta puretuista  kuteista piristää kivasti betonilattiaa.
Toinenkin on jo aloitettu samanvärisistä kuteista, mutta hieman eri järjestyksessä. Malli omasta päästä.
Herttainen perhonen on löytänyt kotinsa rahapuusta.  Perhonen  on tehty yhdestä pyöreäksi virkatusta palasta, joka on taitettu kahtia. Lanka puuvillalankaa Lankamaailmasta. Ohje tällä videolla


Tämä pöllö on todella huhuillut pitkin yötä, sillä sen silmät ovar kirjaimellisesti ristissä!
Tämä oli hauska ja yksinkertainen tehdä, ja näitä olisi helppo tehdä isompinakin. Taidankin virkata useamman pöllön kotiin huhuilemaan. Langat Lankamaailmasta. Ohje tällä videolla.


Aurinkoista kevättä,
Tytär

2 kommenttia:

  1. Voi miten söpöjä!!!! Hyvä idea ruveta yhdessä pitämään blogia. Hyvää opiskelupäivää, toivottaa Hienotar
    p.s. ai niin - laita vielä tunnisteet

    VastaaPoista
  2. Niin olikin tosi hyvä idea. :) Pitäiskö meidän vielä aloittaa joku yhteinen käsityöprojekti? ;) Lisäsin tunnisteet.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)