torstai 26. kesäkuuta 2014

elämäni ensimmäinen tilkkupeitto - sommittelua

Kauan mietin, nyt sen tein. Eli leikkasin palat ja aloin sommitella. Koskaan en ole tilkkupeittoa vielä tehnyt, ja siksi seuraava askel eli palojen ompelu hieman hirvittää. Pahaa enteili myös päivällä epäonnistunut mustikkapiirakka, liekö huonoa karmaa liikenteessä...


Heti kättelyssä sekoilin kaavaa piirtäessä ja tein siitä hieman tarkoitettua isomman, nyt tilkkujen koko on n. 32 x 33 cm. Sängylle paloja levittäessä jätin saman tien pois yhden pysty- ja vaakarivin, sillä peitosta uhkasi tulla suorastaan valtava. Vaikka toki on tämä iso vieläkin...

Onko tähän sommitteluun joku systeemi? Pitäisikö tässä noudattaa jotakin tilkuntekijöiden sanomatonta sääntöä? ;)

Kaikki kankaat ovat puuvillaa ja olen ne hankkinu alesta jo kolmisen vuotta sitten. Ensimmäinen kukkakangas vasemmalta ja kolmas raidallinen ovat ohuehkoja, pinkkikuvioinen ja turkoosi paksumpaa sisustuskangasta. Mitenköhän onnistuu näiden ompelu yhteen?

Onkohan Hienottaren auttava puhelinlinja auki näin kesäisin? Uskaltaisinko jo ommella, vai pitäisikö sommittelua vielä muuttaa?

Tytär

3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Ompele vaan oman mielen mukaan, siis aina kaksi yhteen, sitten neljä jne. Innolla odotan lopputulosta :)

  VastaaPoista
 2. Hei, tilkkupoliisi ei tule pidättämään, vaikka tekisit mitä! Jos sommittelu tuntuu vaikealta, katso kuvaa pienessä koossa, siiitä näet jos jossain on mielestäsi epätasaista. Kiva, että rohkaistuit kokeilemaan tilkkupeiton tekemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kameran näytöltä huomasinkin heti paljon paremmin, miten tilkut olin järjestänyt. Hyvä vinkki! Hienottaren konsultoinnin jälkeen kävin heti tuumasta toimeen ja päällinen on nyt jo valmis. Huomenna sitten ostamaan vanua ja taustakangasta. Mukavaa onnistua uudessa jutussa! Katsotaan, jatkuuko flow huomenna. :)

   Poista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)