tiistai 1. heinäkuuta 2014

valmis tilkkupeitto ja onnistumisen ilo!

Elämäni ensimmäinen tilkkupeitto on valmis! Ja siitä tuli tosi hyvä. :) Kuvaajan taidot eivät ihan tee peitolle oikeutta, luonnossa se näyttää vielä pikkaisen paremmalta. Tässä kesäisessä hämärässä on digikamerallakin haasteita. 






Taustakankaana ihanaa mansikkakangasta EK:n alesta, hinta 5 e / metri. Ostin pakan loput, joten kangas oli kahtena kappaleena. Tausta on lopulta ommeltu neljästä palasta, jotta se riittäisi. Tilkkuilua tämäkin. Kanttikangas EK:n palalaarista. Peiton ompelu oli loppujen lopuksi helppoa, mutta yksi hankaluus oli. Tikatessa nimittäin taustakangas poimuttui koko pituudelta niin, että kankaan pituus lyhentyi merkittävästi. Joitain tikkauksia purin ja ompelin uudestaan parikin kertaa. Yritin säätää koneen langan kireyttä, mutta en tiedä, oliko sillä juuri vaikutusta. Viimeisen tikin sain kuitenkin tosi siistiksi käyttämällä löysintä kireyttä ja kiskomalla taustakangasta jatkuvasti itseäni kohti. Kantteja ommellessa ongelmaa ei juurikaan ollut. Mikähän tähän auttaisi tai on syynä?

Käsitöissä on se hieno juttu, että kun jaksaa yrittää ja harjoitella, kehittyy ihan huomaamattaan. Mitähän sitten seuraavaksi? :)

Väriä elämään!

Tytär




4 kommenttia:

  1. Miten upea peitosta tulikin!! Väriä elämään ;)

    VastaaPoista
  2. Enpäs taidakaan tuoda tätä ihan heti aittaan, sopii niin hyvin tänne. ;) Puoliskokin tykkäsi!

    VastaaPoista
  3. Pari vinkkiä seuraaviin tikkauksiin:
    Harsi kerrokset kiinni toisiinsa riittävän tiheästi.
    Aloita keskeltä, ompele siitä yhteen suuntaan ja sitten samasta kohtaa toiseen suuntaan. Aina seuraava tikkaus joka tapauksessa eri suuntaan kuin edellinen.
    Pingota käsien välissä noin ruokalautasen kokoinen alue rypyttömäksi, tikkaa se alue tai alueen halki, siirrä kädet ja silitä uudelleen.
    Jotkut käyttävät ns yläsyöttäjää ja jos koneestasi sellainen löytyy, sitäkin kannattaa kokeilla.
    Itse tykkään keskittyä muihin juttuihin ja tikkautan työn Töölön Tilkkupajassa. Harkitse asiaa!
    Ai niin, ja taustakankaan täytyykin olla 10cm pidempi ja leveämpi kuin tilkkupinta, ettei se tosiaan tikatessa lopu kesken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa! Kiitos erittäin hyvistä vinkeistä, ihan varmasti seuraava tikkaus onnistuu paremmin. :) Sen verran kivaa tekeminen kuitenkin oli, että seuraava työ on jo ajatuksena suunnitteilla.

      Poista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)