torstai 12. helmikuuta 2015

kirjailuharjoituksia2 -solmupisto, pitkäpisto ja varsipisto

Selailin taas (klik) (klik)  kirjontakirjojani: löysin ihastuttavan kasvin mallin. Mikä lienee koiranputki, voikukka, hedelmäpuu tms. Solmupisto ei ollut helppo, lanka purkautui kierteistä eikä jäänyt solmuksi, höh. Pitkä pisto on yksinkertainen ja pitkä tavallinen pisto. Enpä ole tajunnut, että tämmöinen on käyttökelpoinen kirjonnassa. Kasvissa on pitkiä pistoja ruohon haivenissa, kukassa ja lehdissä. Varsipistot (stem stitch) lomittuvat aina edellisen piston kanssa.


 Jos edellytettäisiin taidokasta jälkeä, pitäisi lankamääriä vaihdella. Mutta nythän on harjoitukset ja kokeilut vasta aluillaan.
Enemmän sotkua ja solmua tulikin kankaan taustapuolelle :D


Huomenna on perjantai, jee!


Hienotar

8 kommenttia:

 1. Toi solmupisto on ihan mun lemppari :) Mukavaa tulevaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Pohdiskelin solmupistoa syvällisesti -siinä pitäis varmaankin aina vaihtaa kiertämisen suuntaa ettei lanka ala purkautua ja solmu muodostuu! Kas kun en heti sitä ymmärtänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kierrän kyllä samaan suuntaan, mutta langankiertojen ei saa antaa löystyä liikaa siinä, kun pistää neulan läpi. Sillä lailla solmu pysyy paremmin kasassa :) Minä pidän langasta napakasti vasemmalla kädellä kiinni, kun laitan neulan kankaasta läpi, silloin ei kovin pahasti langankierrot pääse löystymään :)

   Poista
 3. Näyttääpä hienolta! Varmasti koukuttavaa puuhaa tuo kirjominen:)

  VastaaPoista
 4. Kivan näköistä ja pidän myös tuosta solmupistosta, pitäisi itsekin harjoitella näitä pistoja enemmän:)

  VastaaPoista
 5. Kannattaa kokeilla, tulosta syntyy nopeasti. Eikä ole niin vaikeaa kuin olin luullut. Kirjoista on ollut selkeästi hyötyä.

  VastaaPoista
 6. Kaunis harjoitus! Ihana, miten jaksat harjoitella näitä.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)