torstai 2. heinäkuuta 2015

kesäinen ruusumekko, summery rosy dress

Vihdoinkin jotain kesäisempää!! Löysin läheisen kaupungin kirpputorilta ihanaisen mekon kokoa S eli liian pieni. Kangas täyttä viskoosia, käsitelty ryppyiseksi, joustaakin hiukan. Kaavaksi valitsin SK 5-6 mallin 4, koko 38. 

Leikkasin napituskaitaleet pois, lisäsin rypytettävän etukappaleen, helmasta pois pituutta melkein 20 cm. Otin pituuden vyötäröltä - pystyin hyödyntämään valmiiksi ommellun helman. Alushameena samalta kirppiskäynniltä musta alusmekko, josta käytin vain hameosuuden. Uutena mustaa kuminauhaa, ja se piti vartavasten käydä ostamassa.

At last something summery!! At local fleamarket found a lovely dress size S = too small. This is how it turned out: a new rosy dress. Underskirt also from fleamarket. Only new is the elastic band on the waistline.Vaikeaa saada otettua omakuvaa kännykällä ;) Selfie!


 Säästin alkuperäiset hihat. Saved sleeves.


Näkyisikö tässä malli paremmin? Better picture?


Mekko on oikein mukava päällä, kangas on pehmeää ja malli erityisen mieluinen. Saankohan tästä vielä luottokaavan, toivottavasti. Niin ja kustannukset: mekko 3 euroa ja kuminauha.
The dress is very comfortable and this pattern, wow! I like it very much, hopefully sew it again. And the cost: dress 3 euros plus elastic band. 
terveisin,


Hienotar14 kommenttia:

 1. Tyylikästä! Näitä ruusu/kukkakankaita onkin näkynyt nyt aika paljon, ennen en tykännyt yhtään mutta nyt suorastaan rakastan niitä:) minulla onkin jemmassa tuollaista saman tyylistä kangasta mustalla pohjalla, harmailla ja valkoisilla ruusuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Ilmeisesti romanttinen kausi menossa, en minäkään aiemmin kukkakankaista pitänyt :)

   Poista
 2. Jos romanttinen kausi menee pian ohi, niin ei ainakaan ole tullut kohtuuttomasti törsättyä :)Sievä mekko.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanan näköinen:) Tykkään kyllä tuosta kankaan kuosista todella paljon. Hyvän löydön ja tuunauksen olet tehnyt:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kanneli! Toivotaan että säät suosisivat käyttäjää.

  VastaaPoista
 5. Kesäinen ja niin tyylikäs mekko! Toivottavasti teillä on ollut yhtä lämmin sää tänään kuin meillä, ja mekko on päässyt käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,HannaMi! Mekko pääsi tänään ulos hellesäässä :)

   Poista
 6. Onpa ihana kangas ja hyvä tuunaus! Toivotaan että kelit lämpenevät vaikka huonolta vissiin vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Mekko on ihana päällä, kevyt ja samalla peittävä :)

   Poista
 7. Laittaisitko viestiä tartsa@spray.se

  VastaaPoista
 8. Kiva, että joku muukin on tehnyt samalla kaavalla mekon. Oman mekkoni ompelin Turkista ostetusta puuvillasta ja valmistin myös hihat.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Helena! Hauskaa, malli on mieluisa, pitäisi varmaan ommella toistekin :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)