tiistai 11. elokuuta 2015

vielä on kesää jäljellä - hobo bag


Pellavaiset caprit olivat, ihme kyllä, pienentyneet kaapissa. Juuri kun alkoi olla lämmintä, eivät pökät enää mahtuneetkaan! Ei hätää: tuunaaja keksii kyllä materiaalille käyttötarvetta.
Housut muuttuivat kankaanpalasta laukuksi. Laukku tarvitsi myös toisen kankaan: perintönä tullut vanha keittiöverho sai uuden käyttötarkoituksen.
Hobo bag (mitä lienee suomeksi? Kassi kuin kassi) kaavan löysin googlaamalla ilmaisia kaavoja, hobobag free pattern. Niitähän löytyi jos minkälaisia. Valitsin kaksikahvaisen pyöreäkulmaisen mallin. Tukena on pehmeää liimavanua, minkä ostin Forssasta Kankaiselta.

Kahvat olivatkin liian lyhyet makuuni, lisäsin sitten jatkopalat. Nyt kassin voi ottaa käyttöön vaikka jo huomenna. Taskut puuttuvat - tarvitsen vielä pussukan tilpehöörin säilyttämiseen. Päässä pyörii ideoita pussin toteuttamiseen. Täytyy antaa ajatusten vielä hetki kypsyä että tulisi mieleinen pussi.
Linen pants became small, how can that happen? Well, figured out this remake: a bag. The other fabric is an old kitchen curtain, now in use again. Pattern is free which I found in the wonderful world wide web :).
In my opinion the handles were too short, so put some extra part. Now this bag is ready for use - perhaps already tomorrow! Now need a pouch to contain all my stuff. That I can sew later ;).


Terveisin,

Hienotar

9 kommenttia:

 1. Joo on harmillista, kun vaatteet itsekseen pienentyvät kaapissa. Ei pitäisi säilyttää vaan pitää, eiköhän ne silloin pysyisi paremmin sopivina. Hobo bag on suomeksi vaikka kulkurin kassi. Sun kassisi on kiva, kierrätystä parhaimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, Tilkunviilaaja! Ja kivaa kun suomensit, en itse tajunnut katsoa käännöstä :)

   Poista
 2. Hienoa kierrätystä. Tuollaiset käännettävät kassit on kyllä huippukivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Parasta onkin juuri kun voi kääntää mielen mukaan :)

   Poista
 3. Kaunis kassi. Pellava on niiin kaunista sellaisenaan... kiva, kun olit jättänyt valkoisen puolen ihan ilman mitään koristuksia :) Vuorena vilahtava raikas vihreä-valkoinen kangas on tosi kiva. Ja kääntäen toisinpäin, valkoinen vuori kaunis ja valoisa -> tavarat löytyy kassista ilman taskulamppua ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vika! Nyt olenkin käyttänyt kassia vaalea puoli ulospäin. Yksivärisyys viehättää tällä hetkellä eniten.

   Poista
 4. Hyvä yhdistelmä kankaissa, kassista tuli todella hieno! Ja laukkuja ja kasseja ei voi naisella olla koskaan liikaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna Mi! Ei tod voi kasseja olla liikaa :) Voiskohan niitä olla nytkin liian vähän, kun kaikkiin asukokonaisuuksiin voisi olla omansa?

   Poista
 5. Kivan mallinen kassi! Ja hyvään käyttöön pääsivät pieneksi käyneet pökät.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)