keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku 18 farkuista ja sametista tyyny

Tämän tilkkutyön malli on ollut joskus Suuressa käsityölehdessä, nyt en valitettavasti löytänyt kyseistä numeroa. Muistin varassa tein ensin kokeilun, mikä sitten muuntuikin tyynyksi. Ympyröitten sisällä on osin muistojen kankaita: liila ruusu omalta Mummiltani, turkoosin vihreä omista varastoista ja turkoosi pikkukukallinen Tallinnan tuomisia. 

Yhdeksän kuluneista farkuista leikattua ympyrää joiden sisällä neliöt kuviollisista/värikkäistä puuvillakankaista, ympyrät ommellaan neliöksi farkkukankaan oikeat puolet vastaikkain. Ympyrän reunat silitetään ja ommellaan puuvillatilkun päälle. 

 Kuvio tarvitsi korostavan reunuksen ja käytin yönsinistä samettia. Taustan halusin täysin poikkeavaksi, jotta tyynyä voisi käyttää myös erilaisen tunnelman luojana. Ruudullinen flanelli on apen vanhasta paidasta - nappikiinnitys sopivasti ettei tarvinnut yhtään läpeä tai nappia ommella!

Tarvitaan siis: vanhoja farkkuja, ympyränmuotoinen malline (esim muki tms ), puuvillakankaita, miestenpaita:
2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen yhdistelmä! Hienot muistotilkut farkkukehyksissä. Ja paita tyynyn takakappaleena tosi kätevää. (Olen itsekin hyödyntänyt paria paitaa näin ja tykkäsin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistojen tyyny! Paidan käyttäminen on erittäin kätevää, teen niin toistekin. Samalla saa kaappejakin tyhjennettyä hiljakseen =) ja kankaat tulevat hyötykäyttöön.

      Poista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)