maanantai 23. joulukuuta 2013

Luukku 23 Pellavaiset keittiöpyyhkeet

Sain kuin sainkin pellavapyyhkeet valmiiksi! Kuviossa näkyy värin vaikutus pohjasidoksessa, kahdella värillä kudottuna näkyviin tulee ruutukuvio. Aika mainiota. 

Olin varannut lointa sopivan määrän, 250cm. Loimi ei kudottaessa takkuilut lainkaan. Langat kyllä kiertyivät toisiinsa, mutta yhtäkään ei katkennut ja olin siitä oikein tyytyväinen. Jos kudonta olisi ollut erityisen hankalaa, en olisi harkinnut yhtään lahjaksi antamista...nyt en ole varma. Täyspellavaiset pyyhkeet kestävät eliniän, saajan pitäisi siis olla melko nuori =)

Ripustuskoukuksi tein samoista väreistä pirtanauhaa, ompelin kahdet lenkit kuhunkin pyyhkeeseen. Päärmeet olisi ohjeen mukaan pitänyt ommella käsin. Noh, en jaksanut ja surautin pitkällä tikillä koneella. Jos pesun jälkeen rypistyvät ja näyttävät surkeilta, ne voi purkaa. Voi olla, että tulee kaksinkertainen työ, mutta olkoon! 

Päärmeet ovat palttinaa, jokaisessa vähän erilaiset. Oikealla kahdella värillä, keskimmäisessä ja vasemmalla olevassa toinen päärme ja reuna punaisella toinen valkoisella. Mielestäni oikein onnistuneet!


Jos Sinäkin pidät, klikkaa ruutua alla ;)

Huomenna on Jouluaatto,

Hienotar

3 kommenttia:

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)