torstai 26. helmikuuta 2015

Verkossa - spider web osa 3

Selailin päivityksiäni tammikuulle, 25. päivä (A) tein ensimmäisen harjoitusblokin verkossa-peittooni. Sehän oli vino. Rupesin keräilemään printtipaperiliuskoja (töistä roskiksesta - dyykkari iski jälleen). Puhelinta päivystäessäni taittelin muutamia A4:a kolmioiksi (sori, käytin siis hiukan työaikaa käsitöihin). Kotona taittelin ehdottomasti suurimman läjän papereita.


Mielikuvissani häämötti turkoosi-pinkki verkko. Keskustoihin halusin lähinnä pinkkiä. Aika paljonhan näitä sävyjä löytyi pahvilaatikoista, pusseista ja kaapeista. Löysin myös itse värjäämiäni marmoroituja kangaspaloja. Leikkelin suikaleita, enimmäkseen 5cm levyisiä, ja sitten vaan kone laulamaan. Kolmiot liimasin paperimallineeseen paperiliimalla, ensimmäisissä suikaleissa kolmioihin tikatessani pidin huolen saumanvaroista ja kankaitten reunojen kohdistuksesta. Sen jälkeen rentoa asennetta. Ompelin keskimäärin neljä kolmiota illassa eli yhden blokin, toisinaan enemmän ja toisinaan en yhtään. (B)

Blokkien yhdistämisvaiheessa tulinkin vaativammaksi - halusin samansävyisiä ympyröitä, joten aloin ommella suunnitelmallisemmin. Väreille yhteneväisempiä kavereita vierelle. Yksi valmis kolmio pöydällä, kun ompelin muita kyseiseen neliöön. Ja loppujen lopuksi käytin jämäpaloja edellistä paloista.

 

Silitin palat paperin kanssa, tasoitin reunat ja yritin repiä papereita pois varo-varo-varovasti. Enemmän onnistuneesti kuin epäonnistuneesti. Yhdestä palasta ompeleet repesivät, siinä olikin langankireys löysällä. Suunnittelen ompelevani tämän blokin kaitalepalat yhteen käsin. Saisin harjoitella mini pieniä pistoja samalla.



Sitten tuli muutos: olin ajatellut tämän ensin itselleni. Kolmas kummityttöni oli valittanut loukkaantuneena äidilleen: miksei hän kummityttönä saa lahjaa, kun äiti (C) ja sisar (D) ja sisaren vastasyntynyt tytärkin (E) saavat lahjoja! Onneksi sisareni kertoi tämän minulle kummitytön kuullen. Ilmeestään päättelin, että asia oli hänelle tärkeä. Lohdutin, ettei tiedä mitä tädin ompelukaapista löytyykään! Kyselin häneltä lempivärejään: kuulemma vaaleanpunainen tällä hetkellä! Siskoni huudahti: ja sininen!! Mikä sattuma, juuri nuo värit tässä työn alla olevassa peitossa :D.

Päällinen on kooltaan sopiva sängynpeitoksi sekä torkkupeitoksi. Täytyy mietiskellä teenkö reunukset ja miten kokoan peitoksi sekä taustakankaan sävy (pinkki). Yhtenä ideana on mustat reunukset, mustahan korostaisi värejä. Ideoita??

                   Hienotar


8 kommenttia:

  1. Wau, tässä on kyllä ollut hommaa! Tosi hieno! Varmasti joku tummempi sävy tosiaan sopisi hyvin reunukseksi tähän peittoon :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi hienolta! Vau! Modernin lookin saisi, kun tekisit vielä kierroksen tai rivin blokkeja, tikkaisit ja siihen ohut kantti reunaan. Kehyksen aloittaisin kapealla kaitaleella, voisi olla mustakin. Sitten tilkkupaloja seuraavaan kehysalueeseen jotenkin. Pieniä neliöitä tai kapeita suorakaiteita.

    VastaaPoista
  3. Jep, tämä oli työläs tehdä. Jonkinlainen reunus on tarpeen, täytyy mietiskellä.

    VastaaPoista
  4. Spider malli on kyllä kiva, hyvältä näyttää! Miten olisi ohut tummansininen reuna/kantti!?

    VastaaPoista
  5. Aika reippaasti olet tehnyt. Pidän värityksestä ja siitä, että kohde muuttuu työn edetessä ja hieman värien paikatkin tarkentui.

    VastaaPoista
  6. Onpa kaunis! Siis tosi hieno. :)

    VastaaPoista
  7. Wau! Hienolle näyttää. Jotain tummaa minäkin ehdottaisin, korostaisi hyvin kuvioita ja värejä.

    VastaaPoista
  8. Tosi hienolta näyttää ja kivasti olet leikitellyt väreillä!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)