tiistai 27. lokakuuta 2015

Tuunaus ja tilkku - Remake and patchwork

Nuorenmiehen muutossa syyskuussa tuli kassillinen, ei vaan säkillinen, t-paitoja. Suurin osa erisävyisiä mustia, joiden etumuksessa oli printti. En nyt niin tykännyt niistä printeistä eikä paidat myyntiinkään olisi kelvanneet. Äidille materaaliksi kylläkin!Näihin sain haastetta ja inspiraatiota vaapulan tilkkusodasta.

Inspiration from this challenge.


Housut - Pants

Leikkelin mustista takakappaleet ja saumuroin kankaaksi. Saumat peitin värillisistä paidoista leikellyillä suikaleilla. Taitoin niitä vinonauhan tapaan kaitaleiksi ensin vinokaitale vempaimen kanssa ja lopulta laitoin nuppineulan silityslautaan. Pujotin kaitaleen neulan alitse ja: reunat kääntyivätkin ihan nätisti.

Sitten vaan kaavaa esille, leikkelyä ja saumurointia, vyötärökaitaletta ja lahkeensuukaitaletta, kuminauhan pujotusta sekä vielä kanttinauhasta kiristystä. Housut! Jaa-a, kankailla on eroja: aiemmin samalla kaavalla (1)(2) tehdyt ovat löysiä - nämä tiukahkot!


takaa - back


My Young Man moved again in September and Mummy got a sack of T-shirts, mostly black ones. Snapped the prints away and sergered a new black fabric. The seams covered with biasbinding cut from other coloured Tees. Then pattern, cutting, sewing, waistband with elastic, also legs got cuffs. Pants!T-paita - T shirt

Yksi paita oli hyväkuntoinen, mutta siinäkin oli printti etumuksessa, onneksi aika pieni. Olenkohan ruutuihminen, kun jälleen miellyin ruutuihin!?
Kankaat ovat säkin muista paidoista sekä yksi omista varastoista. Arvaattekohan mikä??
One shirt was in good shape but had a small print, too. Fortunately quite small.
I like squares, don't I!? Only one fabric from my stash. Can you guess which one?

Hienotar


14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Nelli L. Ja mukavat päällä, vaikka housut ei niin venykään.

   Poista
 2. Kivasti uudistettu vaatteet käyttöön taas, nerokasta suorastaan! Voi, kun itsekin saisi tehdyksi!

  VastaaPoista
 3. Sulla on ollut oikein tilkkupalapeli siellä, upeaa kierrätystä :)

  VastaaPoista
 4. Loisto esimerkki kierrätyksestä, aina ei tarvitse ostaa uusia kankaita, vaan tehdä käytetyistä vaatteista uutta kangasta:)

  VastaaPoista
 5. Hienoa tilkkuilua ja upeasti kierrätetty :-)

  VastaaPoista
 6. Upeasti kierrätetty asu ja kaunista tilkkuilua!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)