maanantai 6. huhtikuuta 2015

istuinkoroke ompelupöydän ääreen

Jos ja kun miettii ompeluhommia tehdessään ergonomista työskentelyasentoa, korkeampi tuoli tai istuinkoroke saattaisi olla yksi vaihtoehto. Ainakin minulla käsien asento tunti heti paremmalta, kun istuin 4-5 cm korkeammalla kuin aiemmin. (käsikipu)
Ompelin ensin sisätyynyä varten 5cm korkean tyynyn, jonka täytin kangas- ja trikoosilpulla. Tyynystä tuli riittävän tukeva (painava), eikä se istuessa painu paljoakaan kasaan. Lisäksi sain tyhjennettyä ompelutilan roskiksen. Suljin täyttöaukon käsin, voin joskus lisätä silppua sisään.
Päällisen otin hylkäämieni kankaitten pinosta takaisin. Vetoketjut mummini jämiä, metalliset hampaat. Olin jo ommellut ensimmäisen lyhyestä ketjusta, olis ollu riittävän pitkiäkin yksilöitä muussa laatikossa. Pähkäilin hetken ja jatkoin perään toisen lyhyen vetoketjun ompelulla. Kavensin kaksinkertaiset kaitaleet 7cm leveyteen, oho meni vähän vinoon, just niin tarkoitinkin!


kangas on hiukan kiiltäväpintaista ja helposti rypistyvääterveisin,

 Hienotar


7 kommenttia:

 1. Kätevää!! Juuri tuollainen on näppärä jos tarvii korkeutta istumiselle. Onkin niin tärkeää tuo oikea istuinkorkeus. Minulla ainakin tuntuu niskoissa heti jos joudun liikaa kurotella käsiä työskennellessä.

  VastaaPoista
 2. Näin on. Töissäkin huomioin hyvät työasennot ja nyt aion tehdä niin ommellessanikin.

  VastaaPoista
 3. On täysi tosi, että sopivan korkuinen istuin on tärkeä ommellessa. Pysyy hartiat paremmin alhaalla, ne kun tahtoo nousta korviin aika helposti, ainakin minulla.

  VastaaPoista
 4. Siististi tehty istuinkoroke! Kyllä tällainen olisi itsellekin tehtävä, oma viritelmä on kaukana kauniista (kirkuvan sininen paksu jumppamatto + pojan vauvapatja kaksinkerroin lastenpussilakanan sisällä..kröhöm).

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne! Voisihan istua vaikka kirjapinon päällä, mikä vaan on kenellekin sopivin ;} Nooh, pehmeä alusta on istuinkyhmyille mukavampi.

  VastaaPoista
 6. Tämähän onkin tosi hyvä idea! Itse tuoliongelmaisena olen ommellut seisaallaan.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)