sunnuntai 11. toukokuuta 2014

vauvelitaimet ulkoilemassa

Uskalsin laittaa taimet ulos tuulettumaan. Tomaatit vasemmalla ja samettikukat siis oikealla. Tänä keväänä ostin istutusmultaa, jotta taimet kasvaisivat hitaasti ja niistä tulisi varreltaan vahvoja.

Tässä vaiheessa näyttävät oikein terveiltä yksilöiltä. Tiny Tim -lajiketta punaista kirsikkatomaattia on noin tusina, samettikukkaa on enää 13, annoin äidille yhden;)

Laitoin tomaattia tarkoituksella reilusti, viime kesän sato jäi mielestäni liian pieneksi, kun omat taimet eivät kestäneet. Siksi oli käytävä puutarhakaupassa ostamassa kaksi lisää Hedelmät kypsyivätkin suunnilleen yksi kerrallaan, tulevana satokautena saan ehkä, kenties, mahdollisesti parikin tomaattia kerralla maisteltavaksi. 

Samettikukkia ostin viimekin kesänä puutarhakaupasta. Nuorena inhosin näitä haisevia kukkia, kun äiti niitä istutti! Nyt olen itse laittanut niitä ruukkuihin jo kahtena kesänä;) Maaliskuussa pistin siemenet multaan, ja jos suurennuslasilla (tai elektronimikroskoopilla) tarkastelisi, saattaisi nyt nähdä nuppuja! Ainakin vahvimmassa taimessa, jonka vein muorille, oli miniminimini nuppu;)


Oli kivaa seurata sirkkalehtien muodoista, kumpaa lajia oli tulossa. 


Hyvää äitienpäivää 
ja
tulevaa viikkoa käsitöiden tai puutarhan parissa!

Hienotar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)