keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Lomapäiviä kutomossa

Olen viettänyt kolmena päivänä lähes 20 tuntia mattopuiden ääressä. Viimeiset puoli metriä olivat melko tuskallisia. Hartiat, kädet ja niskakin kipeinä, puhumattakaan jäykistyneesta selästä. Keskittyminenkään ei enää parhainta mahdollista.

Halusin kokeilla kirkonkaaren muunnosta Pörri-mattoa (Pörri kuvassa ylimmäisenä) raidallisella pohjalla. Punnitsin 380cm loimeen valtaisan määrän erivärisiä räsyjä sekä trikoota kolmisen kiloa. Olin varannut lointa 5m, eli vielä jäi 1,2 m käyttämättä. Voin yrittää saada vähän lisää loimen lopusta tai sitten jätän muille kutojille.

Loistelias suunnitelmani on kuvassa alla ;) Ensin vihreää, sitten turkoosia, sitruunankeltaista, oranssia, kirkasta punaista, tummaa sinistä sekä vaaleampaa sinistä. Ja vielä vähän valkoista ennen toistamista.


 Tukilla näkyy monta kierrosta valmista mattoa.


Vielä hiukan yleisvaikutelmaa, mikä värien pläjäys!Joissakin kohdissa korjailin virheitä, jokunen polkukömmähdys näkyi vasta myöhemmin. Paljonkohan erehdyksiä tulee esiin kunhan saan mattoni puista pois? Elättelen toivetta ettei tässä värimäärässä näe mitään yksityiskohtaa helposti. 

Maton olen suunnitellut antavani ystävälle kiitoksena lukuisista saamistani vanhoista kankaista, joita olen värjäillyt ja leikellyt kuteiksi. Melkoinen joululahjus :DVäsynyt, saavutuksestaan tyytyväinen


Hienotar8 kommenttia:

 1. Upea, värikäs ja IHANA matto! Heti ottaisin! (Ei vain ole sopivaa lattiapintaa, niin oikeasti en voisi ottaa.) ihanaihana!

  VastaaPoista
 2. Siis jo vain on matto kuin iso lajitelma irtokarkkeja! Herkullinen!

  VastaaPoista
 3. Mistä näitä hienoja mattoja oikein tulee! :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava matto, tuota kuvioita aion itsekkin käyttää kun joskus saan ylä-alavälittäjät ja polkuset järjestykseen ja etenkin itseni tajuamaan kaikki kutomiset jutut.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset! Ei ollu ihan yksinkertainen, piti koko ajan olla keskittynyt. Hetkeksi kun ajatus herpaantui, oli mietittävä mihin suuntaan olinkaan polkemassa :D

  VastaaPoista
 6. Apua miten ihanaa mattoa on tulossa! En ymmärrä tuosta lajista mitään, mutta sen vaan sanon, että tuon tekemisen on oltava jo aika vaikeaa. Sitä peruspujottelua vielä meikäläisen aivoilla pystyisi tekemään, mutta tuommoiset kuviot on jo liian vaativia. Kaunis siitä tulee ja just ihanan värikäs.

  VastaaPoista
 7. Vau, täällähän on kivoja mattoja!
  Kokeilin myös toissakesänä äitini kangaspuita mutta en uskaltautunut lähteä kokeilemaan mitään kiehtovampia hienoja kuvioita lähes ensikertalaisena. Jospa vielä saisin joku kesä koota kangaspuut johonkin ja paukutella uudestaan mattoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa aloittaa ensin palttinasta ja sitten vasta muita malleja. Niisintä ja polkusten sitominen on melkoisen vaativaa, jaamme ryhmässä tehtäviä taitojen mukaan. Jatka vaan kutomista, on tosi rentouttavaa kun pää tyhjenee ja kuteet valtaavat ajatukset.

   Poista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)