sunnuntai 11. tammikuuta 2015

kesää kohti -kesäkassi tilkuista

Pyryttää ja tuulee, pikkupakkastakin, piha kylpee valkoisuudessa, päivän pituus 6h ja melkein 30min. Hienottaren tuunaus- ja ompelupajassa katsellaan jo kesää kohti, ainakin tällä kertaa :D

Siskon keskimmäiseltä tyttäreltä kyselin reilu viikko sitten ihan vaan tekstiviestillä: kassi vai tyyny? Vastaus: kassi, koska on käytännöllisempi!!! 


Tällainen siitä sitten tuli - kesäkassi tilkuista. Miksi kesäkassi: 
1) kankaani nyt vaan ovat enemmän kesäisiä kuin talvisia, ja 
2) onhan aina riski ettei millään saisi onnistumaan eikä edes valmiiksi asti. 
3) Aikaa olisi silloin useampi kuukausi viettää ompelukoneen äärellä. 
Monta tuntiahan tämän ompelussa vierähtikin eilen ja tänään sain valmiiksi.Ruudukko 5cm:n kaitaleista, kankaat venyivät tikatessa, ilmeisesti vaalea kangas (kirpparilta) liian pehmeää?! Suunnittelin tärkkääväni sen, mutta innoissani unohdin, tai olisi myös voinut silittää tukikankaan nurjalle, en muistanut sitäkään tehdä. Kulmat sen sijaan kohdistettu täydellisesti!!

Kukkakangas verhokangasta josta jo teinkin meikkipussin kierrätyshaasteeseen täällä. Pohjana (samasta linkistä) yhteen pussukkaan käyttämääni vihreää verhokangasta. Vuori jälleen verhoa, jonka olen saanut Tyttäreltä. Vuorista tuli kuitenkin, mittailuista ja sovituksista huolimatta, hivenen liian iso. Tilkkupinta on tikattu suoraan ja vinoon, ja vapaasti. Pehmusteena/tukena vanua ja paksua puuvillaista verhokangasta sekä palat valkoista lakanaa ettei verho vaan kuultaisi ruudukon vaaleitten neliöitten läpi.Kassin korkeus 35cm, leveys 37, pohja 16cm. Sangat pitkät (36cm taitettuna eli suikulana 72cm), olalla kannettavaksi tarkoitettu.terveisin, 

Hienotar


7 kommenttia:

 1. Nätti kassi, tuli kesäinen olo tuosta kukkakankaasta :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kassi ja tuota kelpaa kanniskella ja jos ei nyt vielä, niin sitten kesällä ainakin!

  VastaaPoista
 3. Kyllähän kesäkassin pitää tammikuussa olla valmis!

  Sangat pysyisivät ehkä paremmin kohdillaan, kun ompelisit vielä yhden tikkauksen eli sangat oikeaan asentoon.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Täytyy vielä ommella sangat ylöspäin.

  VastaaPoista
 5. Just täydellinen kesäkassi! Minä olen niin laiska ompelija, etten tilkkutöitä ole aloittanut. Nuo kaikki kohdistukset aiheuttaa harmaita hiuksia, sinulla on selvästi taitoa näihin!

  VastaaPoista
 6. Ihanan kesäinen kassi. Sait tällä postauksella itsellekin tunteen, että kiva alkaa tekemään kesäjuttuja. Olet kyllä sinnikkäästi jaksanut tehdä pienistä tilkuista noin taidokkaasti upean kassin.

  VastaaPoista
 7. Tämä on kiva! Kyllä kelpaa saajan eväitä kantaa!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)