lauantai 10. tammikuuta 2015

kierrätyshaaste -pusseja rattaiden sadesuojasta ja vanhoista verhoista!

Osallistun Helmoja ja hepeneitä -blogin kierrätyshaasteeseen. Kun tiesin pääseväni mukaan, aivot ja alitajunta alkoivat raksuttaa materiaalin (vanha vaate tai sisustustekstiili ) muokkaamista. Sääntönä oli ettei mitään uutta saa ostaa, vaan kaikki tarvikkeet täytyy löytyä kotoa. Onneksi tarvikkeita (esim. verhoja ja rattaiden sadevaate) tämän tuunaajan pajasta löytyykin kasoittain ja vinoina pinoina. :D


Jälkeen

Ennen
Aiemmin syksyllä sain työkaverilta lastenrattaiden sadesuojuksen. Ajatuksella, jos keksit siitä jotain!! No, kyllähän tämä täti keksiikin -aina välillä. Suunnittelin ompelevani uimapukupusseja kolmelle lapselle. Ensimmäistä ommellessani esikoistyttärelle, totesin että meikkipussukka teini-ikää lähestyvälle olisikin parempi vaihtoehto. Konekirjailin tytön nimen kesäiseen verhonkappaan, jonka olin tilkkutöitä varten jo viime kesän alussa ostanut. Nyt siitä tuli soma pussukka kosteuden kestävällä vuorilla. Vuoriin sopivaksi musta vetoketju.


Laura
 
Seuraavaksi ompelin perheen keskimmäiselle lapselle pussin, tähän aplikoin silitettävällä heijastinkankaalla etunimen ensimmäisen kirjaimen. Sadesuoja ei olisi varmaan kestänyt silitystä, en edes uskaltanut kokeilla, joten käytin puuvillakankaan palaa ja tikkasin merkin kiinni. Yläreunassa toisen verhokankaan palanen ja maastokuvioinen kiristysnauha.

F-pussi ja maastokuvioinen nauha
Kolmannelle eli kuopukselle pyykki- tai uimapukupussi. Aplikointi samalla tekniikalla kuin F-pussi. Pallokuvioinen kiristysnauha ja suussa kaitale kolmatta verhokangasta.


 
äiti
Sadesuojaa jäi vielä yhteen isoon jumppa/kenkäpussiin. Tässä ei ole koristeena muuta kuin tikkaus pussin suussa. Sulkijoina kaikissa pusseissa on  koristeelliset kengännauhat. Kaksi Sinellistä hankittuja ja viimeinen omista varastoista. Kaikki materiaalit siis hankittu viime vuoden puolella jo monta kuukautta sitten - mitään uutta ei ole näihin hommattu!

Paras kiitos, mitä voi saada: esikoinen ihmetteli kovasti, että kuinka voi saada jotain vaikkei ole pyytänyt (kynsilakat saivat uuden tilavan kodin), keskimmäinen ekaluokkalainen suunnitteli heti kuljettavansa pussissa suihkupyyhettä ja kuopus nelivuotias juoksi iloissaan pussinsa kanssa ympäri kotia!!!  Ja äitikin oli aivan otettu :D
terveisin,

Hienotar

ps. myöhemmin sain vielä maistiasiksi esikoisen itse tekemiä vaahtokarkkeja!! Ihania suussa sulavia namusia, Kiitos

10 kommenttia:

 1. Vaunujen sadesuoja on niin tylsä tarvike, että on mahtavaa kun siitä sai uusiokäyttöön hyvää ja hyödyllistä!

  VastaaPoista
 2. Hyvä duunaus j kierrätysprojekti ja tuli yksi käyttämätön tarvike uudelleen käyttöön, upeaa!

  VastaaPoista
 3. Ensimmäinen kommentoija on kommentoinut hyvin, minä en varmaan ikinä olisi keksinyt sadesuojasta mitään :) Tosi hienoa, kun olet koristellut pusseja erilaisin aplikoinnin ja värikkäin nauhoin, piristävät muuten mustaa kokonaisuutta. Hienoa kierrätystä ja ennen kaikkea tarpeellisia juttuja, kyllä näistä monet saavat hyviä ideoita!

  VastaaPoista
 4. Kekseliästä käyttää sadesuoja uudelleen, siinäpä onkin hyvää vedenpitävää materiaalia. Umapukupussi on hyvä idea, sellaisia meidänkin lapset tarvitsisivat, olisivathan ne paljon kivempia kuin muovipussit!

  VastaaPoista
 5. Hauska ja käytännöllinen idea tehdä uimapussi sadesuojasta. Etenkin koululaiselle kätevä reppuun, niin kirjat eivät kastu. Aplikaatioista vielä kiva extra lisä käytännöllisyyden päälle!

  VastaaPoista
 6. Kivat tuunaukset! Pussit ovat aina tarpeellisia, mainio idea hyödyntää sadesuojaa näihin. Applikoinnit kyllä antavat sen viimeisen silauksen pusseille.

  VastaaPoista
 7. Kivan käytönnölliset tuunaukset! Tuollaisia pussukoita tarvitsee aina!

  VastaaPoista
 8. Kekseliästä hyödyntää sadesuojaa. Hienoa!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!
Kivaa kun piipahdit ja tervetuloa uudelleen ;)